• actief
 • not active
 • hover

 • FI refresher course

  Begin december start OAC met een FI refresher course.  Interesse? Contacteer ons via info@o-a-c.be of 059/314281

 • FI cursus

  Eind november start OAC met een FI cursus.  Interesse? Contacteer ons voor meer informatie 059/314281 of info@o-a-c.be

   

 • Nieuwe start ATPL - eind januari 2018

  De start in september gemist en de vliegkriebels gaan niet over?   Eind januari 2018 is er opnieuw een instapgmogelijkheid. Aarzel niet en contacteer ons voor meer informatie. 

  059/314281 of info@o-a-c.be

 • Vliegkriebels ? Schrijf u nu in voor het dagonderwijs

  Interesse in het dagonderwijs?

  Contacteer ons indien u zich wenst in te schrijven of indien u meer inlichtingen wenst te bekomen tijdens een vrijblijvend verkennend gesprek.

  Voor meer inlichtingen kunt u vrijblijvend een afspraak maken. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 059/314281 of via info@o-a-c.be

   

 • Interesse? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek

  Naast de opendeurdagen kan er bij interesse steeds een vrijblijvende afspraak gemaakt worden voor bijkomende informatie en dit op basis van een individueel gesprek. Stuur ons alvast uw gegevens via onze informatiefiche.

 • IEDEREEN BEROEMD - EERSTE SOLO VLUCHT

  Een student vliegt zijn eerste solo vlucht en dit brengt natuurlijk de nodig spanning.  Mis de eerste indrukken van de student niet en kijk naar de uitzending 'iedereen beroemd' op woensdag 18 mei om 19u40.

  Herhalingen 'iedereen beroemd' op donderdag na het nieuws om 1u20 en  13u30

  veel kijkplezier

 • IEDEREEN BEROEMD - UITZENDING DINSDAG 3 MAART

  De oma van student, Arne De Vuyst, kwam op visite bij OAC.

  Heb je de uitzending van 'Iedereen beroemd, de viste' gemist?  

 • Weekendonderwijs

  Hebt u interesse in het weekendonderwijs?  

  Contacteer ons indien u zich wenst in te schrijven of indien u meer inlichtingen wenst te bekomen tijdens een vrijblijvend gesprek.

  Voor meer inlichtingen kunt u vrijblijvend een afspraak maken.
  U kan ons telefonisch contacteren via 059/314281 of info@o-a-c.be

 • Piloot en Vliegtuig - Opleidingen bij Ostend Air College

  Via onderstaande link kunt u het artikel lezen die in de magazine 'Piloot en Vliegtuig' verschenen is.

  www.pilootenvliegtuig.nl/bedrijven/oac-ostend-air-college/

 • Diamond introduceert Advanced Airline Trainer concept

  Diamond introduceert Advanced Airline Trainer concept
  FRIEDRICHSHAFEN – Diamond Aircraft heeft tijdens de AERO 2013  het Advanced Airline Trainer (AAT) concept geïntroduceerd. Hierbij worden de lesvliegtuigen af fabriek ingericht volgens de operationele standaard van een bepaalde luchtvaartmaatschappij. De hiervoor benodigde documentatie en software wordt gepresenteerd op twee Electronic Flight Bags (EFB’s) die in de cockpit zijn aangebracht.
  Op deze manier kunnen studenten al vanaf het allereerste moment vertrouwd worden gemaakt met de Standard Operating Procedures (SOP’s) van een bepaalde luchtvaartmaatschappij. De hiervoor benodigde software en documentatie wordt door Jeppesen geleverd:  Mobile FD, My FlightPlan Online en  Skymanager.

 • New DA40 NG

  Ostend Air College heeft een nieuwe Diamond DA40 TDI Next Generation met callsign OE-DDC aangekocht. Deze capaciteitsverhoging naar 4 Diamond DA40 TDI met Glass Cockpit kadert in de sterke groei van OAC en de hieraan gerelateerde stijging van het aantal te vliegen uren. Zoals voorheen blijft OAC hiermee een 'early adopter' van de modernste technologie en bovendien is dit het eerste dergelijk toestel in de Benelux. Het trainen met de meest moderne technologie zal onze studenten verder optimaal voorbereiden op hun toekomstige taak van lijnpiloot wat de kansen van tewerkstelling enkel doet toenemen.